Ћирилица  |  Latinica  |  English  |  
       
 
Завршен пролећни научно-истраживачки камп ,,Власина 2017“
Четвртак, 8. Јуни 2017.   |   Новости

У периоду од 18.-23. маја одржан је пролећни научно-истраживачки камп ,,Власина 2017“.Истраживање предела изузетних одлика улази у шесту годину, тако да је ово већ традиционална сарадња управљача ПИО „Власина“ и нашег Друштва.
Током овогодишњег кампа на истраживању флоре, фауне и фунгије учествовало је 11 чланова НИДСБЕ „Јосиф Панчић“. Организоване су следеће секције: Ентомолошка, Миколошка и Ботаничка. Поред основних секција, прикупљани су подаци о присуству водоземаца, гмизаваца, птица и сисара.
Први пут у оквиру ентомлошке секције истраживане су следеће групе: Curculionidae (сурлаши), Mecoptera (шкорпијске муве), Cantharidae, и сви подаци о присутности врстама из ових група су нови за подручје Власине. Такође је настављено истраживање дневних лептира, стеница и стрижибуба.
У оквиру миколошке секције настављено је прикупљање података о макрогљивама и по прелиминарном извештају од 25 забележених врста, чак 13 до сада није бележено на нашим камповима.
У оквиру ботаничке секције по први пут је вршено детаљно истраживање Polypodiophita (папрати). Осим флористичких истраживања на териоторији ПИО-а, почели смо са картирањем инвазивних врста.
Велики број података се тренутно обађује, тако да се очекује још много занимљивих резултата који ће благовремено пристизати.


 
Јавне набавке
YouTube канал
Уредба о заштити Предела изузетних одлика Власина
Мастер план са пословним планом развоја туризма Власинског језера
Програм управљања ПИО Власина
Програм управљања рибарским подручјем 2012-2021.
Министарство пољопривреде и заштите животне средине
Завод за заштиту природе Србије
Општина Сурдулица
Туристичка организација општине Сурдулица
Паркови Динарског лука
Предео изузетних одлика Долина Пчиње
 
         
Предео изузетних одлика Власина © 2011  |  Сва права задржана
Аутор: Агенција МИ  |  Мапа сајта  |  Посета: 1.269.882
Израду сајта суфинансирало Министарство животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије