Ћирилица  |  Latinica  |  English  |  
       
 

Новости


Календар
новости

Гране
новости

Групе
новости

Напредна
претрага
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20 Следеће
Новости 1 до 10 од 349
Завршен пролећни научно-истраживачки камп ,,Власина 2017“
Четвртак, 8. Јуни 2017.   |   Новости
У периоду од 18.-23. маја одржан је пролећни научно-истраживачки камп ,,Власина 2017“.Истраживање предела изузетних одлика улази у шесту годину, тако да је ово већ традиционална сарадња управљача ПИО „Власина“ и нашег Друштва. Током овогодишњег кампа на истраживању флоре, фауне и фунгије учествовало је 11 чланова НИДСБЕ „Јосиф Панчић“. Организоване су следеће секције: Ентомолошка, Миколошка и Ботаничка. Поред основних секција, прикупљани су подаци о присуству водоземаца, гмизаваца, птица и сисара.
Обележен Светски дан заштите животне средине
Среда, 7. Јуни 2017.   |   Новости
Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, Туристичка организација општине Сурдулица као управљач Предела изузетних одлика ,,Власина“, организовала је радионицу у Информативном центру за заштиту животне средине на Власини Рид. Радионици су присуствовали ученици и наставници основне школе ,,Академик Ђорђе Лазаревић“ са Власине Округлица.
Светски дан заштите животне средине
Понедељак, 5. Јуни 2017.   |   Новости
Светски дан заштите животне средине који се обележава 05. маја 2017. године има за циљ подизање свести о важности поштовања животне средине али и неопходности доприноса појединца. Ове године биће обележен темом „Иновација, партнерство и вредност природе“
Едукација за рекреативне риболовце
Понедељак, 29. Мај 2017.   |   Најаве
Туристичка организација општине Сурдулица у складу са чланом 43. Закона о заштити и одрживом коришћењу рибљег фонда („Службени гласник РС“, бр. 128/2014), Правилником о обиму и садржини програма едукације рекреативних риболоваца („Службени гласник РС“, бр. 3/2016) и Годишњим програмом управљања рибарским подручјем ПИО,,Власина“ организује едукацију за рекеративне риболовце. Позивају се сви рекреативни риболовци да у понедељак, 05. јуна 2017.године од 12 часова, присуствују предавању које ће бити одржано у просторијама Информативног центра за заштиту животне средине на Власини Рид.
ОДРЖАН ЈАВНИ УВИД О НАЦРТУ УРЕДБЕ И СТУДИЈИ ЗАШТИТЕ О ПРОГЛАШЕЊУ ПРЕДЕЛА ИЗУЗЕТНИХ ОДЛИКА „ВЛАСИНА”
Четвртак, 25. Мај 2017.   |   Новости
У складу са чланом 43. Закона о заштити природе Закона о заштити природе („Сл. гласник РС”, бр. 36/2009, 88/2010, 91/2010 – испр. и 14/2016), Министарство пољопривреде и заштите животне средине је спровело процедуру јавног увида и јавне расправе О НАЦРТУ УРЕДБЕ И СТУДИЈИ ЗАШТИТЕ О ПРОГЛАШЕЊУ ПРЕДЕЛА ИЗУЗЕТНИХ ОДЛИКА „ВЛАСИНА” Јавна расправа о нацрту Уредбе и Студије заштите о проглашењу ПИО,,Власина“ одржана је 22. маја 2017. године у скупштинској сали општине Сурдулица са почетком од 12 часова.
Јавни увид о Нацрту уредбе и студији заштите о проглашењу предела изузетних одлика „Власина”
Уторак, 16. Мај 2017.   |   Најаве
У складу са чланом 43. Закона о заштити природе Закона о заштити природе („Сл. гласник РС”, бр. 36/2009, 88/2010, 91/2010 – испр. и 14/2016), Министарство пољопривреде и заштите животне средине оглашава ЈАВНИ УВИД О НАЦРТУ УРЕДБЕ И СТУДИЈИ ЗАШТИТЕ О ПРОГЛАШЕЊУ ПРЕДЕЛА ИЗУЗЕТНИХ ОДЛИКА „ВЛАСИНА” Подручје Предео изузетних одлика „Власина”, које се предлаже за заштиту, налази се у југоисточној Србији највећим делом на територији општине Сурдулица и заузима површину од 12. 228,1020 ha, а незнатним на територији општине Црна Трава, односно 512,7985 ha. ЈАВНИ УВИД О НАЦРТУ УРЕДБЕ И СТУДИЈИ ЗАШТИТЕ О ПРОГЛАШЕЊУ ПРЕДЕЛА ИЗУЗЕТНИХ ОДЛИКА „ВЛАСИНА” ОДРЖАЋЕ СЕ У ТРАЈАЊУ ОД 20 ДАНА, ОД 17. МАЈА ДО 6. ЈУНА 2017. ГОДИНЕ.
Пролетни научно-истраживачки камп ,,Власина 2017“
Уторак, 16. Мај 2017.   |   Новости
У периоду од 18.05. до 24.05. 2017. године, Туристичка организација општине Сурдулица као управљач Предела изузетних одлика ,,Власина“ у сарадњи са Научно-истраживачко друштвом студената биологије и екологије „Јосиф Панчић“ из Новог Сада , организује пролетни научно - истраживачко камп на Власини. Циљ овог кампа је наставак активности око прикупљања што већег броја података о присутности и бројности биљних и животињских врста на овом подручју. Камп ,,Власина 2017“ је подржало и суфинансирало Министарство пољопривреде и заштите животне средине.
Обавештење за планинаре
Петак, 21. Април 2017.   |   Новости
Молимо планинарска друштва да приликом планирања и организовања својих акција на подручју Предела изузетних одлика ,,Власина“ благовремено (15 дана унапред) обавесте управљача заштићеног подручја, Туристичку организацију општине Сурдулица електронском поштом на адресу: piovlasina2006@gmail.com o времену извођења акције, маршрути и броју учесника. Благовремено обавештење је неопходно због кретања у заштићеном подручју и усклађивања са активностима управљача.
Обележен Дан заштите природе
Четвртак, 13. Април 2017.   |   Новости
У циљу обележавања Дана заштите природе у Пределу изузетних одлика ,,Власина“ организована је радионица промотивног и образовног карактера којом је представљен значај очуване природе и одрживог управљања заштићеним подручјима. Туристичка организација општине Сурдулица је узела учешће у обележавању националног дана заштите природе заједно средњом школом ,,Никола Тесла“ из Сурдулице и Универзитетом УНИОН - Никола Тесла – смер Заштите животне средине са екологијом, одељење у Сурдулици. Овим поводом за средњошколце и студенте организоване су радионице и посета видиковцу Св.Николски кладенац на тему биљни и животњски свет ПИО,,Власина“.
Обележaвање Дана заштите природе Србије
Петак, 7. Април 2017.   |   Новости
Министарство пољопривреде и заштите животне средине у сарадњи са Јавним предузећем „Ресавска пећина”, Деспотовац, обележиће у уторак 11. априла 2017. године у 11,00 часова, Дан заштите природе Србије, на платоу испред Споменика природе „Ресавска пећина”. Дан заштите природе Србије, који се обележава осми пут, ће отворити државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине, др. Стана Божовић, а присутнима ће се обратити и председник општине Деспотовац Никола Николић и Милица Петровић, директор ЈП „Ресавска пећина“, који ће том приликом обићи и Споменик природе „Лисине“. Заштићене природне вредности су делови природе који заслужују посебну заштиту због своје осетљивости, угрожености или реткости, а који се заштићују ради очувања биолошке, геолошке, геоморфолошке и предеоне разноврсности, природних процеса и екосистемских услуга или ради научног, културног, образовног, здравствено-рекреативног и другог јавног интереса.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20 Следеће
Новости 1 до 10 од 349
 
Јавне набавке
YouTube канал
Уредба о заштити Предела изузетних одлика Власина
Мастер план са пословним планом развоја туризма Власинског језера
Програм управљања ПИО Власина
Програм управљања рибарским подручјем 2012-2021.
Министарство пољопривреде и заштите животне средине
Завод за заштиту природе Србије
Општина Сурдулица
Туристичка организација општине Сурдулица
Паркови Динарског лука
Предео изузетних одлика Долина Пчиње
 
         
Предео изузетних одлика Власина © 2011  |  Сва права задржана
Аутор: Агенција МИ  |  Мапа сајта  |  Посета: 1.269.883
Израду сајта суфинансирало Министарство животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије